Kızlık Zarı Dikimi Himenoplasti
Kızlık zarı tarihten bu yana bazı toplumlar için namus kavramıyla birlikte anılmıştır. Günümüzde de ülkemiz de dâhil olmak üzere bu tutumun devam ettirildiğin söylemek yanlış olmayacaktır. Evlenecek kadınlarda özellikle ilk gece adı altında kızlık zarının, ilk gece kanamalarının kontrol edildiğini de söylemek mümkündür. Bu noktada toplumsal tabulardan ve ailelerin bu konudaki yaptırımlarından korkan genç kızlar kızlık zarı dikimine yöneliyor. Çeşitli nedenlerden ötürü, evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmekten kaynaklı yırtılan kızlık zarının dikilmesi, onarılması ve eski haline getirilmesi günümüzde mümkündür. Kızlık zarı dikimi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için kaleme aldık. Nasıl bir işlemdir? Acı verir mi gibi merak edile tüm soruların yanıtları içeriğimizin devamında yer alıyor…
Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?
Kızlık zarı dikimi sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. İşlemi yaptırmak isteyen kadınlar genelde çok acılı olacağını düşünüp korku ve endişeye kapılabilirler. Ancak bu operasyon genelde lokal anestezi altında yapıldığı için hasta operasyon boyunca hiçbir şey hissetmediği için acı çekmez. Kalıcı ya da geçici olarak kızlık zarı dikim işlemi uygulanabilir. Bu hastanın talebine ve zarın durumuna göre değişkenlik gösterir. İşlemlerin tümü işlem yapılacak bölgenin uyuşturulmasıyla beraber sadece 5 ya da 10 dakika adar sürmektedir. Ağrısız olan bu işlem sonrasında herhangi bir ilaç tedavisi görmeye de gerek kalmıyor. İşlem ilk ilişki sırasında kanama gelmesini sağlıyor.
Kızlık Zarı Dikimi Acı Verir mi?
Kızlık zarı dikimi sırasında ya da operasyondan sonra ağrı olup olmadığı en sık araştırılan konuların başında yer alıyor. Yukarıda a ifade ettiğimiz üzere işlem sırasında hastalar hiçbir ağrı hissetmez. Aynı durum işlemden sonra da geçerlidir. Operasyon bittikten hemen sonra hastalar normal rutin yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Bir diğer merak edilen konu ise kızlık zarının dikildiğinin anlaşılıp anlaşılmadığıdır. Bu konuda hastalar çok endişe duyuyor. Ancak işlem yapıldığı hiçbir şekilde anlaşılmıyor. Ayrıca operasyonlar da hasta gizliliği ve güvenliği açısından tamamen saklı tutuluyor.